Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012


ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΊΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΆ
Η ΤΡΙΑΙΝΑ

Ημερομηνία 24-09-2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συναδέλφισσες - οι


Έχουμε ήδη μπει στον έκτο (6ο) μήνα, από τότε που η εταιρεία επέβαλε το εξαθλιωτικό, επαίσχυντο, απεχθές και εξοντωτικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας μια (1) ημέρα εργασία την εβδομάδα.
Η Διοίκηση με αυτό τον απάνθρωπο τρόπο δεν πιέζει την Πολιτεία αλλά εξαθλιώνει τους εργαζόμενους οι οποίοι πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους. Έχουν αφήσει τα Υποβρύχια στο έλεος του Θεού και τα ναυπηγεία συνεχώς απαξιώνονται. Τα συστήματα βρίσκονται σε οριακή κατάσταση. Από θαύμα γλυτώσαμε προχθές το ολοκαύτωμα με την φωτιά από βραχυκύκλωμα στην Νο 5 δεξαμενή.
Οι Διοικούντες, ´´λέμε τώρα´´, είναι εξαφανισμένοι. Δεν έχουν καταβάλλει και εκείνα που είναι υποχρεωμένοι ούτως η άλλως π.χ. βάρδιες, προσωπικό ασφαλείας, επίδομα αδείας και κανονική άδεια.
Η Κυβέρνηση σε αυτό το διάστημα παίζει το κρυφτούλι. Υπόσχεται και αυτοδιαψεύδεται. Ακόμα και το χιλιάρικο που οι ίδιοι έταξαν άμεσα ψάχνουν διάφορους τρόπους να το καθυστερήσουν.
‘Όμως εμείς συνεχίζουμε και διεκδικούμε όχι μόνο το χιλιάρικο αλλά όλα όσα έχουν υποσχεθεί. Διεκδικούμε μέχρι κεραίας την υλοποίηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που για όσο διάστημα διαρκεί το μέτρο θα καταβάλλεται η μισθοδοσία από τα διαθέσιμα του Υπουργείου Αμύνης για το πρόγραμμα ΄΄ Αρχιμήδης ΄΄. Αυτές ήταν οι υποσχέσεις, οι μεγαλοστομίες γι αυτά και άλλα πολλά το Πολιτικό σύστημα δυστυχώς έχει χάσει την αξιοπιστία του και συνεχώς χάνει και το τελευταίο κοινωνικό έρεισμα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι το κλειδί της λύσης το κρατάει καταρχήν ο κος ΥΕΘΑ ο οποίος πέταξε έξυπνα το μπαλάκι στον Εθνικό Συντονιστή νομίζοντας ότι τρώμε κουτόχορτο και στον οποίο δεν έχει δώσει καμιά βοήθεια.
Ο άνθρωπος προσπαθεί ανάμεσα σε συμπληγάδες μόνος του χωρίς καμιά δυστυχώς υποστήριξη. Οι εργαζόμενοι από την άλλη μεριά ψάχνουν απεγνωσμένα λύση. Κάνουν προτάσεις οι οποίες δυστυχώς πέφτουν στο κενό. Επιτέλους δώστε λύση. Θέλουμε λύση βιώσιμη, εφικτή και αναπτυξιακή. Κάποιος πρέπει επιτέλους να επεξεργαστεί σοβαρά τις κατατεθειμένες προτάσεις και να πάρει αποφάσεις.






Συναδέλφισσες - οι

Τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν το κρύψαμε ποτέ, όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα.
Ενωμένοι, συντονισμένοι και αποφασισμένοι θα δώσουμε των αγώνα μας. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας και θα δικαιωθούμε.
Πρέπει να απομονώσουμε διάφορες σειρήνες που εκμεταλλευόμενοι τον πόνο, την δυστυχία και την μιζέρια φτιάχνουν δήθεν επιτροπές, που δεν ξέρει κανείς την προέλευση τους, ούτε τις εξέλεξε κανείς. Έτσι όμως διχάζουν τους εργαζόμενους, υποθάλπτουν τον αγώνα μας και ακυρώνουν το Σωματείο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν οριστική και βιώσιμη λύση
Το Ναυπηγείο μπορεί και πρέπει να μείνει ανοιχτό
Η Ναυπηγική Βιομηχανία μπορεί και πρέπει να γίνει βιώσιμη.

Με αυτό το σκεπτικό το Σωματείο μας σας καλεί να συμμετέχετε στην Πανελλαδική Απεργία στις 26-9-2012 που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Όλοι κάτω από το πανό του Σωματείου στο Πεδίον του Άρεως στις 10:30 πμ.
Επίσης σας γνωρίζουμε στις 27-9-2012 εκδικάζεται η υπόθεση του Τροχαίου Υλικού.
Το Σωματείο θα παραστεί και θα καταθέσει υπέρ των συναδέλφων μας στο Τροχαίο Υλικό οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 40 μήνες απλήρωτοι. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου για συμπαράσταση στην Σχολή Ευελπίδων στο κτίριο 8 και ώρα 9:00 πμ. (σε περίπτωση αναβολής της εκδίκασης λόγω απεργίας των Δικαστικών λειτουργών θα ενημερωθείτε με νέα Ανακοίνωση)
Συναδέλφισσες – οι

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις. Παρακολουθούμε τα γεγονότα και για οτιδήποτε προκύψει, θα έχετε ενημέρωση άμεση, ακριβή και έγκυρη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ



Για το Σωματείο




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.


Triaena
Union
3, Palaska str, 124 62 Skaramangas
Haidari, Attica, Greece
Phone:
+30 210 551 0184
Fax:
+30 210 551 0179

Mobile:
A company of Privinvest Shipbuilding
E-mail:
Triaena@hsy.gr - www.hsy.gr