Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ Η ΤΡΙΑΙΝΑ

Ημερομηνια 1-10-2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες - οι

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Ναυπηγείο βρίσκεται στην δυσκολότερη φάση της ιστορίας του και οι εργαζόμενοι σε εξαθλιωτική κατάσταση. Κατανοήσιμες λοιπόν οι αντιδράσεις αλλά πρέπει να στοχεύουν σωστά . Η στοχοποιήση του Σωματείου σε αυτή την φάση είναι ότι χειρότερο, αποτελεί τον εύκολο στόχο, δεν είναι όμως ο σωστός στόχος. Σήμερα την λύση την κρατούν δύο άνθρωποι στα χέρια τους. Ο κος Σάφα και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος.
Κάθε πρόταση όμως από οποιονδήποτε είναι καλοδεχούμενη και μπορεί να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί. Μπορεί λοιπόν να κατατεθεί είτε στο Σωματείο είτε στην Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Το Δ.Σ. στην σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε και σε υλοποίηση των αποφάσεων της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης τα εξής:
Αύριο Τρίτη 2-10-2012 συμπαράσταση των συναδέλφων μας στο εφετείο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο κτίριο του Αρείου Πάγου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ώρα 11:00 πμ.
Την Πέμπτη 4-10-2012 κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ώρα 10:00 πμ.
Δεν ξεχνάμε ότι στην προηγούμενη συνάντησή μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι δύο Υφυπουργοί και εκπρόσωπος του Υπουργού μας υποσχέθηκαν ότι το περιβόητο βοήθημα ήταν θέμα ημερών. Έχει περάσει ένας μήνας και το βοήθημα πουθενά. Του εναντίων του κρύβονται από προφάσεις και ασταθείς δικαιολογίες. Επίσης οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ότι έρχονταν εξελίξεις για το Ναυπηγείο. Πέρασαν ήδη τόσες μέρες και όλα είναι στον αέρα.
Την ερχόμενη Δευτέρα 8-10-2012 θα γίνει Δ.Σ. και θα οριστικοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, όπου θα πάρουμε όλοι μαζί αποφάσεις για την παραπέρα πορεία μας.

Συναδέλφισσες – οι

Τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν το κρύψαμε ποτέ. Το Σωματείο ότι μπορεί να κάνει, το κάνει. Την λύση όμως δεν την επιβάλει το Σωματείο.
Μπορούμε και πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το Σωματείο και με καθαρότητα, διαφάνεια, προτείνοντας ενδεχόμενες λύσεις και αξιολογώντας όλες τις προτάσεις θα πιέσουμε με κάθε τρόπο για οριστική και βιώσιμη λύση.


Το Ναυπηγείο μπορεί και πρέπει να μείνει ανοιχτό


Για το Σωματείο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.