Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ολοι μαζι αυριο Πέμπτη,15/11 συγκέντρωση στις 10:00 στην Παντειο,και πορεια στα Γραφεια της Νεας Δημοκρατιας

                                                     
                                                   Συναδερφισες,οι

Είναι σε όλους γνωστό οτι βρισκόμαστε είδη σε απόγνωση όλοι εμείς οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,που με τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις τώρα και επτά μήνες διεκδικούμε να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, αλλά και στις αμοιβές μας.
Οι εγγυήσεις επίλυσης των όλων ζητημάτων δεν είχαν αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Με την νέα αγωνιστική μας κινητοποίηση την Πέμπτη,15/11 που περιλαμβάνει συγκέντρωση στις        10:00 το πρωί στην Παντειο και την μετέπειτα πορεία μας στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας,εμείς οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά όλοι μαζί συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία που έχει επιβάλει η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων από τις 18 Απρίλη, σπρώχνοντας εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση, ενώ στην ημερήσια διάταξη του αγώνα μας μπαίνει και η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας, μετά την απειλή για... δραστική μείωσή μας που εκτόξευσε η εργοδοσία με πληρωμένη ανακοίνωσή της σε ημερήσια εφημερίδα,άλλα και μετά τις..προτάσεις του κ.Αναστασόπουλου.

Δεν περισσεύει κανένας μας
.Όλοι μαζί θα δώσουμε και αύριο τον Αγώνα μας για το δικαίωμα μας στην Εργασία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.
 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ

Επιστολη των Εργαζομενων προς τον κ.Σαμαρα


«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το Σωματείο μας έχει, επανειλημμένα, εκθέσει στην πολιτική ηγεσία την αγωνία μας,καθώς και σε όλα τα Υπουργεία, για το μέλλον των Ναυπηγείων της χώρας, αλλά και την ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής για τη Ναυπηγική Βιομηχανία με στόχο τη διάσωση της παραγωγικής βάσης και την προστασία των θέσεων εργασίας.

Είναι γνωστή σε όλους σας η δραματική κατάσταση των όλων εμάς των εργαζομένων στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ,που η εταιρία έχει εφαρμόσει από 18 Απριλίου του 2012, παράνομα και μονομερώς, σύστημα εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα.

Ανεξάρτητα από την παραβίαση από την εταιρία των σχετικών διατάξεων Ν. 3846/2010 άρθρο 2 παρ. 3 εδ. δ΄ που επιβάλλουν στον εργοδότη συγκεκριμένες υποχρεώσεις, πριν την επιβολή του συστήματος αυτού, το μέτρο είναι προφανώς απάνθρωπο και εξοντωτικό, στο βαθμό που συνεπάγεται περικοπή του 80% των αποδοχών όλων μας των εργαζομένων,που θα αναγκαζόμασταν να βιοπορίζουμε με το 20% του μισθού μας,αλλά και μη αποδεχόμενοι το μέτρο αυτό,έχουμε να πληρωθούμε από 18 Απρίλη μέχρι και σήμερα.
Και ασφαλώς το μέτρο αυτό δεν είναι ούτε υποκατάστατο της απόλυσης όπως απαιτεί ο νόμος αφού οι συνέπειές του είναι καταστροφικότερες και από αυτήν ακόμη την καταγγελία των συμβάσεων.

Είναι φανερό ότι η προστασία των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης όλων μας των εργαζομένων συναρτάται άμεσα με την ομαλή λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που αποτελεί στρατηγικής σημασίας μονάδα για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί ζήτημα μείζονος σπουδαιότητας και άμεσης προτεραιότητας η άρση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα και η εξασφάλιση της πλήρους απασχόλησης όλων μας των εργαζομένων.

Για το σκοπό αυτό είναι αναγκαία, σε πρώτη φάση, η άμεση εκταμίευση ποσού από το Ελληνικό Δημόσιο, έναντι υποχρεώσεών του προς την εταιρία, γεγονός που θα επιτρέψει την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων για πλήρη απασχόληση, μέχρι την οριστική επίλυση του όλου ζητήματος.

Συγχρόνως, η πολιτική ηγεσία που είστε Κυβερνήτης,πρέπει να διευθετήσει άμεσα και οριστικά το ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά και γενικά της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας, με τη λήψη εθνικών αναπτυξιακών μέτρων που να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα, την προοπτική και το μέλλον της λειτουργίας της.»

«Εργαζόμενοι Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά«