Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αύριο Παρασκευή 16/11,όλοι μας οι Εργαζόμενοι ώρα 10:00 πμ στην Πλατεία Κάνιγγος.και πορεια μέχρι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ,επί της Ιπποκράτους

Συναδερφισες,οι

Μέτα την Νέα Δημοκρατία που πήγαμε σήμερα,σειρά έχει ένα άλλο κόμμα,το ΠΑΣΟΚ,και ένας πολιτικός ο K. Βενιζέλος που έφερε τον νόμο 3885/2010,στην βουλή,και τον έκανε νόμο του κράτους.

Αύριο Παρασκευή 16/11,όλοι μας οι Εργαζόμενοι,και όταν λέμε όλοι ενοουμε όλοι (πιστεύουμε περισσότεροι από σήμερα) πρέπει να συμμετέχουμε και σε αυτή την συγκέντρωση και πορεία,..


Μαζί και με τις οικογένειες στην προσυγκεντρωση,στην Πλατεία Κάνιγγος, και ώρα 10:00 πμ.

Ξεκινώντας την πορεία μας θα πάμε όλοι μαζί πρώτα στο Πολυτεχνείο και το Δ.Σ. του Σωματείου μας θα καταθέσει στεφάνι.

Στην συνεχεία πάλι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε μέχρι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ,επί της Ιπποκράτους,για να ζητήσουμε όλοι μας από τον Αρχηγό του τον κ.Βενιζέλο,να πάρει επιτέλους μια ξεκάθαρη θέση ,αφού τον θεωρούμε όλοι μας οι Εργαζόμενοι ότι φέρει και την μεγαλύτερη ευθύνη,άλλα και το κόμμα που είναι Αρχηγός για την σημερινή μας τραγική κατάσταση.

Η συγκυβέρνηση,και ειδικά το κόμμα του,ΠΑΣΟΚ εκτός από τις μεγάλες τους ευθύνες,πλέον έχουν και υποχρέωση και καθήκον να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.
 Συναδερφισες,οι

Η συμμετοχή όλων μας και σε αυτην την κινητοποιήση κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ

Κύριε Βενιζέλε,........





                                                              Κύριε Βενιζέλε,

Κατά την γνώμη εμάς των Εργαζόμενων αλλά και του Ελληνικού λαού,κάνατε το 2010,μια επιζήμια για το Ελληνικό Δημόσιο σύμβαση,που δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη μας κ.Σάφα να εκβιάζει και εμάς και την Συγκυβέρνηση σας,και να έχει εξωφρενικές απαιτήσεις.
Έτσι όπως μας είπε την περασμένη Δευτέρα ο Εθνικός μας συντονιστής κ.Αναστασόπουλος, είτε θα προτεινη να φτάσει σε συμβιβασμό με την ιδιοκτησία των ΕΝΑΕ,είτε να ακολουθήσει τη νομική οδό,που και στις δυο περιπτώσεις οι επιπτώσεις για μας τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,θα είναι και επιζήμιες,και καταστροφικές.

Εμείς οι Εργαζόμενοι κ.Βενιζέλε,και το Σωματείο μας,θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο ότι αυτό θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας μας κάτι που ίσως ηθελημένα,η μη αποφύγατε όταν κάνετε με το Ν.3885/10 με τα σημερινά αποτελέσματα.

Είμαστε αυτή την στιγμή επτά μήνες σε εκ περιτροπής εργασία ζώντας όλοι μας στην εξαθλίωση και την οικονομική και την ψυχολογική.

Το Σωματείο μας σας έχει, επανειλημμένα, εκθέσει και σε σας την αγωνία μας,καθώς,και τις προτασεις για το μέλλον των Ναυπηγείων της χώρας, αλλά και την ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής για τη Ναυπηγική Βιομηχανία με στόχο τη διάσωση της παραγωγικής βάσης και την προστασία των θέσεων εργασίας.
Κάντε κάτι τώρα,ώστε η βιωσιμότητα της ναυπηγικής βιομηχανίας να λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πυλώνας της εθνικής οικονομίας.
Εξαλου δεν έχουν μείνη και πολλές...

Κύριε Βενιζέλε,είναι φανερό ότι η προστασία των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση της πλήρους απασχόλησης όλων μας των εργαζομένων συναρτάται άμεσα με την ομαλή λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά,που αποτελεί στρατηγικής σημασίας μονάδα για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί ζήτημα μείζονος σπουδαιότητας και άμεσης προτεραιότητας η άρση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα (που δυστυχώς το κόμμα σας τον έκανε νόμο του κράτους,τον Ν. 3846/2010) και η εξασφάλιση της πλήρους απασχόλησης όλων μας των εργαζομένων.

Η τελική απόφαση που θα ληφθεί με ευθύνη της τρικοματικης σας Κυβέρνησης αλλά και από εσάς προσωπικά,να είναι για τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείου και πρέπει να είναι η πολιτική σας εκτός από τους 1200 περίπου Εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,να υπολογίσετε και στη διάσωση όλων των Ναυπηγείων,που εκτός από το εθνικό είναι και το οικονομικό κόστος και το μέλλον των 10.000 οικογενειών που ζουν από αυτά.

Είναι η ώρα των αποφάσεων,και από εσάς.

Είναι η ώρα να πάρετε ξεκάθαρη θέση για το είδος της Ναυπηγικής βιομηχανίας θέλετε.

Είναι η ώρα να σταθείτε και σεις προσωπικά στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξετε ότι τα Ναυπηγεία δεν χρειάζονται για να χτίζονται περιουσίες η να φτιάχνονται οι πολιτικές καριέρες κάποιων, αλλά για να λειτουργούν αποδοτικά προς όφελος της Εθνικής Άμυνας, της κοινωνίας και των Εργαζομένων.

Πρέπει να διευθετήσει άμεσα και οριστικά το ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά και γενικά της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας, με τη λήψη εθνικών αναπτυξιακών μέτρων που να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα, την προοπτική και το μέλλον της λειτουργίας του.»

«Εργαζόμενοι Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά«