Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ συμπαράσταση στους εργαζόμενους στο Τροχαίο Υλικό

ΚΑΛΕΣΜΑ
________________

*Καλούμαστε αύριο Τρίτη 20/11/2012 και ώρα 8:30 το πρωί
 όλοι μας οι συνάδελφοι από το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά
στον Άρειο Πάγο (Λ. Αλεξάνδρας 121)

και στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 και Λ. Αλεξάνδρας)
για συμπαράσταση - συγκέντρωση 

στους εργαζόμενους στο Τροχαίο Υλικό του
 Ναυπηγείου Σκαραμαγκά που είναι 42μήνες απλήρωτοι.

*Τα προβλήματα όλων των εργαζομένων είναι κοινά και μόνο,

Ενιαία μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Μετά τα δικαστήρια θα κατευθυνθούμε όλοι μαζί στην συγκέντρωση 

της ΠΟΕΜ,στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Ανακοίνωση της 19-11-2012,του Σωματείου Εργαζόμενων του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά Η Τρίαινα



  
                                           Ανακοίνωση 19-11-2012

 Συναδέλφισσες-οι,

 Η προηγούμενη εβδομάδα που κύλησε, ήταν μια εβδομάδα με πολλές κινητοποιήσεις και συναντήσεις. Υλοποιήσαμε αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης για διαμαρτυρίες προς τα Κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση αλλά και σε Υπουργεία.
 Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 13/11/2012 συμμετείχαμε στην πορεία διαμαρτυρίας που προκήρυξε η ΠΟΕΜ για τον κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Η συνάντηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Τσόγκα και τον Εθνικό Συντονιστή για τη ναυπηγική βιομηχανία, κ. Αναστασόπουλο. Στη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα της ναυπηγικής βιομηχανίας και δυστυχώς για μία ακόμη φορά πήραμε υποσχέσεις.
 Ωστόσο, θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι και οι κύριοι Τσόγκας και Αναστασόπουλος επεσήμαναν ότι η ναυπηγική βιομηχανία πρέπει να επιβιώσει με διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί τις προηγούμενες ημέρες περί «εργαζομένων που πρέπει να πονέσουν».
 Την Πέμπτη 15/11/2012 και την Παρασκευή 16/11/2012 πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού και του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους.
 Οι αντιπροσωπείες και των δύο κομμάτων τόνισαν ότι επιθυμούν την λειτουργία και την ανάπτυξη και των τριών ναυπηγείων της χώρας, ενώ επεσήμαναν ότι η λύση του προβλήματος είναι πολιτική, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική θέση του Σωματείου.
Ευελπιστούμε ότι παρά την αδράνεια των τελευταίων μηνών και τα δύο κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση θα κάνουν πράξη τα όσα έχουν υποσχεθεί και θα οδηγήσουν –με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- τη ναυπηγική βιομηχανία στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας. Την Παρασκευή 16/11/2012 το Δ.Σ. του Σωματείου κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείου, τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν σκληρά και με αυταπάρνηση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

 Συναδέλφισσες-οι,
 Και αυτή την εβδομάδα οι Απεργιακές μας κινητοποιήσεις συνεχίζονται.
 Σας καλούμε όλους την Τρίτη 20/11/2012 και ώρα 10:00 πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΜ για τον κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.
Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας επί της οδού Σταδίου. Την Πέμπτη 22/11/2012 και ώρα 10:00 πμ η ΠΟΕΜ μαζί με τα Σωματεία θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ για τα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας αλλά και για την προοπτική ανάπτυξης.
 Την Τρίτη 20/11/2012 στον Άρειο Πάγο επί της Λ. Αλεξάνδρας θα εκδικαστούν οι υποθέσεις για τους συναδέλφους μας στο Τροχαίο Υλικό, τόσο στο Εφετείο όσο και στον Άρειο Πάγο
. Το Σωματείο συμπαρίσταται και συμμετέχει στις Δίκες.
Σε ότι αφορά το Εφετείο ενδέχεται να αναβληθεί λόγω των Απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου των Δικαστών.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ

 Για το Σωματείο
 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β.         ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε

.https://sites.google.com/site/somateiotriaina/anakoinoseis/anakoinose-19-11-2012

60 εκατομμύρια οι φθορές στα υποβρύχια. "Έσκασε" μπαταρία σ΄ ένα απ΄αυτά

19.11.2012 _______________________________________________________________ Μία μπαταρία “έσκασε” μέσα σ΄ ένα από τα τρία υποβρύχια 214 που αναμένουν την ολοκλήρωσή των εργασιών και την παράδοσή τους στο Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για μπαταρία που χρησιμοποιείτο για τον φωτισμό του υποβρυχίου και τα υγρά που διαχύθηκαν προκάλεσαν ζημιές που μπορούν βέβαια να επιδιορθωθούν, αλλά το θέμα δεν είναι πλέον αυτό. Η κυβέρνηση πλέον πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα των υποβρυχίων σοβαρά και συστηματικά ,γιατί τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται σοβαρά. Και βέβαια θα είναι αστείο και “φθηνό” το επιχείρημα ότι για τα υποβρύχια και τις όποιες ζημιές υπεύθυνοι είναι οι …απλήρωτοι εργαζόμενοι,όπως συστηματικά προσπαθούν να παρουσιάσουν κύκλοι του ΥΕΘΑ. Η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων έχει την ευθύνη από τη μία και η κυβέρνηση από την άλλη που δεν κάνει τίποτα για να βρει λύση. Η καθυστέρηση έχει γίνει πλέον πολύ ακριβή, αφού υπολογίζεται ότι οι φθορές που έχουν υποστεί τα τρία υποβρύχια μπορεί και να φθάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ! Το χειρότερο είναι ότι από τις επαφές που προσπάθησαν να έχουν οι εργαζόμενοι με τη κυβέρνηση αλλά και με το ΠΑΣΟΚ του κ.Βενιζέλου που έχει ευθύνη για τη τελευταία συμφωνία με τον Σάφα, προκύπτει ότι κανείς δεν έχει σχέδιο ,γιατί κανείς δεν έχει ασχοληθεί. OnAlert.gr