Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΊΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΆ

ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΊΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΆ
________________________________________

Είμαστε απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι.

Νέα κινητοποίηση έχουμε αύριο Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
και ώρα 10:00 πμ και καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι
στην πλατεία Κλαυθμώνος για να πραγματοποιήσουμε
πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης
στο Σύνταγμα.

Αναμένουμε από τον Υπουργό, κ. Χατζηδάκη, να μας δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και αφορούν φυσικά το Ναυπηγείο μας.

Με την αυριανή συγκέντρωση μας και πορεία ,στο υπουργείο Ανάπτυξης εμείς οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην εξαθλίωση,όπου μας έχει καταδικάσει η εργοδοσία επιβάλλοντας μας το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα.

Μέτρο που είναι σε ισχύ από τις 18 Απρίλη και συνεχίζεται,με αποτέλεσμα 1.000 οικογένειες να βιώνουμε έναν εφιάλτη,με ρεύμα και νερό κομμένα,με απλήρωτα ενοίκια, ενώ είναι και αρκετοί από εμάς που ζούμε πλέον από συσσίτια.

----------------------------------------------------------------------

Χθες,από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδόθηκε γραπτή
η απόφαση που είχε εκδώσει από τις 17 Οκτώβρη για την αίτηση
των ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει το σωματείο μας Η ΤΡΊΑΙΝΑ ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

Οι δικαστές αναγνώρισαν με βάση το σκεπτικό της απόφασης το αυτονόητο:
» Ότι η επιβολή της εργασίας μιας ημέρας με τις δυσχερείς συνέπειες για μας τους εργαζόμενους που υπαγορεύτηκε από την επιθυμία της επιχείρησης να μην καταβάλλει την αποζημίωση απόλυσης κρατώντας μας στην ουσία ομήρους όλους εμάς τους
εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε τα προς
το ζην.
»Το μέτρο αυτό, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της απόφασης – είναι χειρότερο από την καταγγελία σύμβασης εργασίας και η αντίδραση εμάς των εργαζομένων να απεργούμε τη μοναδική ημέρα εργασίας που επέβαλε το διευθυντικό δικαίωμα κρίθηκε απόλυτα δικαιολογημένη.
»Το δικαστήριο υποχρεώνει μάλιστα τον εργοδότη μας να καταβάλλει σε όλους εμάς τους εργαζόμενους τις μισές αποδοχές που αντιστοιχούν σε όλο το διάστημα από την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (7/8/2012) έως και την έκδοση της απόφασης (17/10/2012).

Ωστόσο, εμείς οι εργαζόμενοι κλείνουμε 8 μήνες (238 ημέρες),απλήρωτοι.

------------------------------------------------------------------

Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα με το πραγματικά ουσιώδες ζήτημα της εξεύρεσης έργου ώστε να επιβιώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι
πάνω από όλα και οι οικογένειές μας,δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρα κανείς.
Διότι όσες αποφάσεις και να βγουν από τα δικαστήρια, εάν δεν επιλυθεί η ουσία του προβλήματος,άμεσα από την Κυβέρνηση,και ειδικά από τον Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά (μάθαμε ότι σήμερα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς ειδικά για τα Ναυπηγεία), κάθε τέτοια νίκη θα αποδεικνύεται «Πύρρειος»,αφού δεν διασφαλίζει τη μελλοντική μας προοπτική.
Μακάρι κύριε Σαμαρά στην σημερινή σας συνάντηση
να πάρετε άμεσα τις σωστές αποφάσεις.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΎΜΕ

ΠΡΈΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΔΏΣΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΌ ΠΑΡΌΝ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΊΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ
ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΆ


"Εργαζόμενοι Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά"

Ο Χαιρετισμός της ΓΣΕΕ,και η Παρατήρηση μας.






«H ΓΣΕΕ χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε καταχρηστική την εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την οποία επέβαλλε στους εργαζόμενους η Διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

»Οι δικαστές αναγνώρισαν με βάση το σκεπτικό της απόφασης το αυτονόητο: ότι η επιβολή της εργασίας μιας ημέρας με τις δυσχερείς συνέπειες για τους εργαζόμενους υπαγορεύτηκε από την επιθυμία της επιχείρησης να μην καταβάλλει την αποζημίωση απόλυσης κρατώντας στην ουσία ομήρους τους εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
»Το μέτρο αυτό, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της απόφασης – είναι χειρότερο από την καταγγελία σύμβασης εργασίας και η αντίδραση των εργαζομένων να απεργούν τη μοναδική ημέρα εργασίας που επέβαλε το διευθυντικό δικαίωμα κρίθηκε απόλυτα δικαιολογημένη.
»Το δικαστήριο υποχρεώνει μάλιστα τον εργοδότη να καταβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους τις μισές αποδοχές που αντιστοιχούν σε όλο το διάστημα από την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (7/8/2012) έως και την έκδοση της απόφασης (17/10/2012).
»Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων που αποκαθιστούν το αίσθημα δικαιοσύνης και αναγνώρισης δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι έχουν εξαθλιωθεί από τις αντεργατικές και τροϊκανές πολιτικές.
»Η ΓΣΕΕ αναμένει την ίδια δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση της εργατοκτόνου 6ης/2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.»

Μια παρατήρηση:

 Δυστυχώς,κ.Παναγοπουλε,πρόεδρε της ΓΣΕΕ, με το πραγματικά ουσιώδες ζήτημα της εξεύρεσης έργου ώστε να επιβιώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι πάνω από όλα και οι οικογένειές μας, δεν ασχολείται κανείς. 
Διότι όσες αποφάσεις και να βγουν από τα δικαστήρια, εάν δεν επιλυθεί η ουσία του προβλήματος,απο την Κυβέρνηση,και ειδικά από τον Πρωθυπουργό κ.Σαμαρά άμεσα, κάθε τέτοια νίκη θα αποδεικνύεται «Πύρρειος», αφού δεν διασφαλίζει τη μελλοντική μας προοπτική.