Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-4-2013




Την κρίσιμη αυτή περίοδο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πάγια θέση μας ήταν και είναι πως η όποια λύση πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και συνολική για την Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία. Αποτελεί άλλωστε πεποίθησή μας πως πρέπει να είναι βασικός πυλώνας του καινούριου παραγωγικού μοντέλου που χρειάζεται η χώρα ειδικά στην εποχή της κρίσης.

Έτσι λοιπόν, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θεωρούν θετική τη χθεσινή εξέλιξη με την τροπολογία, που ψηφίστηκε και αφορούσε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την επανεκκίνηση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κλειστά τον τελευταίο χρόνο και χιλιάδες οικογένειες εξαθλιωμένες, θεωρούμε πως υποχρέωση της πολιτείας ήταν και πρέπει να παραμένει η εξεύρεση οριστικής λύσης και για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας και δεσμεύσεις στελεχών της τρικομματικής κυβέρνησης, θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση. Επειδή όμως έχουμε μπουχτίσει από λόγια και υποσχέσεις διαμηνύουμε ότι παραμένουμε σε επαγρύπνηση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση που δεν είναι άλλη από το άνοιγμα του Ναυπηγείου και την επαναδραστηριοποίηση της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Παράλληλα, περιμένουμε από όλους τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών εκείνων που απαιτούνται για να περάσουν οι οικογένειες των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έστω και υποφερτά τις μέρες του Πάσχα.



Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.

https://sites.google.com/site/somateiotriaina/home

Δεν υπάρχουν σχόλια: