Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα" Ανακοίνωση 7-1-2013



Συναδέλφισσες - οι

Σήμερα στις 12:00 στο ξενοδοχείο Intercontinental, το Δ.Σ. του Σωματείου παραβρέθηκε και παρέδωσε επιστολή-απάντηση στο κάλεσμα της εταιρίας για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα για νέο τρίμηνο (9-1-2013 έως 31-3-2013).

Με την επιστολή μας προς τη διοίκηση, κάναμε γνωστό ότι δεν λαμβάνουμε μέρος στη διαβούλευση διότι δεν έχει κανένα νόημα να συμμετέχουμε σε διαδικασίες όπου οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Δεν περιμέναμε να βρούμε λύση από τη στιγμή που εκπρόσωποι της εταιρίας ήταν ο κ. Καρδαράς και ο προσωπάρχης μας κ. Συρίγος. Λύση στο πρόβλημά μας περιμένουμε να δοθεί από την κυβέρνηση. Μέχρι και σήμερα, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν κάλεσαν ακόμη, όπως μας έχουν υποσχεθεί εδώ και 6 μήνες, τον ιδιοκτήτη της εταιρίας μας. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι το τίμημα να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι με νέο τρίμηνο εκ περιτροπής για το νέο έτος. Ας σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία και των δύο πλευρών. Ας αναλάβουν η κυβέρνηση και η εταιρία της ευθύνες τους.

Οι εργαζόμενοι, λειτουργώντας για ακόμη μια φορά υπεύθυνα, με τη λήξη του τρίτου τριμήνου εκ περιτροπής εργασίας για το 2012, προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους από την πρώτη εργάσιμη του νέου έτους και περίμεναν την εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, οι οποίες δεν είναι άλλες από:

Τη μεταφορά του προσωπικού με λεωφορεία (που δεν έγινε)

Πληρωμές εργαζομένων

Εντολή χρέωσης για εργασία στα υποβρύχια

Σε όλα τα παραπάνω αδιαφόρησε προκλητικά και απάντησε στις εκκλήσεις των διευθυντών της ότι δε θα πραγματοποιήσει καμία εργασία στα υποβρύχια, καμία πληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους και θα εφαρμόσει εκ νέου το μέτρο της εκ περιτροπής έως ότου πάρει χρήματα από την κυβέρνηση.

Από την άλλη, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για την ανάκληση από το Δημόσιο των παράνομων προσχώσεων. Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να τονίσουμε για μια φορά ακόμη την πάγια θέση μας, που δεν είναι άλλη από: ενιαία ναυπηγείο με όλες τις δραστηριότητες και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων του τροχαίου υλικού.

Επιμένουμε στη θέση μας ότι για να δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημά μας η λύση είναι πολιτική και την έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Επιτέλους, ο Πρωθυπουργός της χώρας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, που κατά καιρούς έχει εξαγγείλει για βιώσιμη λύση στη ναυπηγική βιομηχανία.

Ωστόσο, έχουν περάσει 4 μήνες από τότε που δόθηκαν αυτές οι δεσμεύσεις και καμία λύση δεν έχει δοθεί με τους υπουργούς να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, ενώ οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο που βιώνουμε εδώ και 1 χρόνο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Υλοποιώντας την απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης (τις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθεί νέα Γ.Σ.), την Τετάρτη 9-1-2013 ημέρα της έναρξης του νέου τριμήνου εκ περιτροπής εργασίας, σας καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 π.μ. για πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Απαιτούμε:

· την άμεση άρση της εκ περιτροπής εργασίας

· την καταβολή των οφειλομένων στο σύνολο των εργαζομένων

· την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου

Η ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 10 π.μ.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 


Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.



https://sites.google.com/site/somateiotriaina/anakoinoseis/anakoinose-7-1-2013