Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η Ανακοίνωση του Σωματείου μας 21-1-2013

 


Συναδέλφισσες - οι,

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11-1-2013 στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη και τον εθνικό συντονιστή κ. Αναστασόπουλο, σας είχαμε ενημερώσει ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις για το μείζον πρόβλημα του Ναυπηγείου.

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18-1-2013 έγινε σύσκεψη αρμόδιων υπουργών με την παρουσία του Πρωθυπουργού και του εθνικού συντονιστή κ. Αναστασόπουλου.
Όπως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά σήμερα από τον κ. Αναστασόπουλο η κατάσταση έχεις ως εξής:
την Παρασκευή 18-1 στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, συζητήθηκε το θέμα του Ναυπηγείου αλλά δεν πάρθηκε καμία οριστική απόφαση.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συντονιστή, την Τετάρτη 23-1 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τον κ. Αλμούνια στις Βρυξέλλες.
Με την επιστροφή του υπουργού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης του κ. Χατζηδάκη με τον κ. Αλμούνια.

Ενημερωθήκαμε ακόμα ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν με την κυβέρνηση, στην ατζέντα της οποίας βρίσκεται και το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Εμείς από την πλευρά μας όλο αυτό το διάστημα ενημερώσαμε όλα τα πολιτικά κόμματα και περιμένουμε να σταθούν στο ύψος τους για να τελειώσει επιτέλους η ομηρία των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε το Προεδρείο με τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείο Εργασίας κ. Τουφεξή, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν:

· Τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία και παράλληλα των εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού.

· Την αναγνώριση ενσήμων (με βάση την απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων)

· Επέκταση του νόμου 4052/2012 για τα ένσημα των εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού που θεμελιώνουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τουφεξής δεσμεύτηκε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα γίνει η θεώρηση των βιβλιαρίων.
Για όλα όμως τα παραπάνω προβλήματα θα γίνει εκ νέου συνάντηση για να βρεθούν οριστικές λύσεις σε ό,τι αφορά τα ένσημά μας.

Συναδέλφισσες, -οι,

Τις επόμενες ημέρες, και σε αναμονή των συσκέψεων, θα γίνει ένας νέος κύκλος ενημέρωσης με το μοίρασμα του φυλλαδίου προς του συμπολίτες μας σε κεντρικά σημεία των Αθηνών και του Πειραιά (σταθμοί μετρό, ΗΣΑΠ, διόδια κ.α.).
Καλούνται λοιπόν οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου

-αύριο Τρίτη να παρευρεθούν στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ για το μοίρασμα των φυλλαδίων (σημείο συνάντησης το κατάστημα Everest).

-την Πέμπτη 24-1-2013 και ωρα 10:00 πμ στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!


Για το Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ε.https://sites.google.com/site/somateiotriaina/home