Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων "Η Τρίαινα" Ανακοίνωση 29-1-2012



Συναδέλφισσες, -οι,

Η κοροϊδία καλά κρατεί!
Για άλλη μια φορά, εξαιτίας της απουσίας του υπουργού κ. Χατζηδάκη, ο συντονιστής ήταν αυτός που μας ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε την Παρασκευή 25-1-2013 στο υπουργείο Ανάπτυξης μετά από αίτημα της ΠΟΕΜ για λύση στη ναυπηγική βιομηχανία. Ο συντονιστής, στην τοποθέτησή του και μετά την ενημέρωση που είχε ο ίδιο από τον υπουργό, μας επιβεβαίωσε τη συνάντηση του κ. Χατζηδάκη με τον κ. Αλμούνια στις Βρυξέλλες, όπου συζητήθηκε και το πρόβλημα του Ναυπηγείου. Εκεί αποφασίστηκε πως το επόμενο 10ήμερο μετά απο συμφωνία υπουργείου και εταιρίας, που θα προβλέπει στο μέλλον την πώληση τεμαχίων που σχετίζονται με το εμπορικό τμήμα, θα αρθεί και η απόφαση από την ΕΕ για πολεμικά σκάφη τρίτων χωρών.
Ο συντονιστής μας επανέλαβε τις προτάσεις του, που είναι πλέον γνωστές σε όλους και που πρέπει επιτέλους ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς του να αξιολογήσουν για να δοθεί η πολυπόθητη, βιώσιμη και αναπτυξιακή λύση που όλοι προσμένουμε.
Πέρασαν λοιπόν 6 ολόκληροι μήνες από την ημέρα (7 Αυγούστου) που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε ότι θα βρεθεί λύση για τα ναυπηγεία και ότι τοποθετώντας τον συντονιστή μέσα στους επόμενους δύο μήνες όλα θα εξελίσσονταν ικανοποιητικά, με την ανάπτυξη να ξεκινάει από τη ναυπηγική βιομηχανία.
Εμείς κατά καιρούς είχαμε επισημάνει ότι η κυβέρνηση προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο και πως όλα θα το φόρτωναν στον συντονιστή. Αυτό λοιπόν αρχίζει να διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον, αφού κανείς δεν υπολογίζει στις προτάσεις του. Αναρωτιόμαστε, κύριοι της κυβέρνησης, τι περιμένετε; Τον συντονιστή τον έχετε! Προτάσεις σας έκανε πολλές! Τι έχει αλλάξει και δεν αποφασίζετε; Δεν συμφωνείτε μαζί του; Μήπως επιθυμείτε τη διάλυση του ναυπηγείου και γενικότερα του ναυπηγικού κλάδου; Γιατί λοιπόν δεν αποφασίζετε αν:

Πρέπει να ολοκληρωθεί η σύμβαση των υποβρυχίων;
Πόσα υποβρύχια πλέον θέλετε;
Έχετε αποφασίσει να πουλήσετε τα δύο υποβρύχια;
Γιατί δεν αποφασίζετε να δοθούν τα € 6,6 εκατ. που προτείνει ο συντονιστής για την επανεκκίνηση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και να αρχίσουν πλέον οι διαπραγματεύσεις;
Θέλετε ή δε θέλετε ναυπηγική βιομηχανία;

Συναδέλφισσες, -οι,
Ζούμε σ' έναν κυκεώνα κοινωνικών αναταραχών. Κανείς δεν αποφασίζει για τίποτα. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. Λέξεις που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση αυτή και ιδιαίτερα τη στάση της απέναντι στη ναυπηγική βιομηχανία. Ο ένας υπουργός μας μεταβιβάζει μαζί με το πρόβλημα στον άλλον. Όλοι τους αποποιούνται τις ευθύνες τους. Όλοι τους υπόσχονται και προσπαθούν -λένε- να διαπραγματευτούν. Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα παραπάνω από τις θέσεις μας, που δεν είναι άλλες από:

Απόσυρση του νόμου περί εκ περιτροπής εργασίας ή την εξαίρεση των βιομηχανικών μονάδων που σχετίζονται με αμυντικές εργασίες.
Άνοιγμα του ναυπηγείου με όλες τις δραστηριότητες (και του τροχαίου υλικού).
Καμία θέση εργασίας χαμένη.
Επανένταξη των συναδέλφων μας του Τροχαίου Υλικού στα ΕΝΑΕ.
Καταβολή των αμοιβών μας στο σύνολο των εργαζομένων.
Ολοκλήρωση των υποβρυχίων και παράδοση αυτών για να μην πάνε χαμένα τα € 2,3 δισ. ευρώ που ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει.

Ζητάμε, λοιπόν, από τον Πρωθυπουργό να κατανοήσει την τραγωδία της καθημερινότητας που βιώνουν 1.200 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης. Είναι υποχρέωση και καθήκον σας πλέον, κύριε Σαμαρά, απέναντι στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους. Σας ακούμε συχνά να μιλάτε για ανάπτυξη και ανάπτυξη δε βλέπουμε. Κάντε ένα βήμα και ξεκινήστε την ανάπτυξη από τη ναυπηγική βιομηχανία! ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ! ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Απόφαση που θα επανεκκινεί τον κλάδο και θα είναι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης προς την ανάπτυξη. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, -οι,
Τέσσερις σχεδόν ολόκληροι μήνες πέρασαν από την ημέρα εκείνη που στο Υπουργείο Άμυνας διεκδικώντας την εργασία μας, τα χρήματά μας, το ψωμί μας με επακόλουθο τα γνωστά γεγονότα. Όπως είναι γνωστό σε όλους μας πλέον, μετά από τις αναβολές που ακολούθησαν, η δίκη του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ και προέδρου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΣΕΝΕ), του Προέδρου της ΠΟΕΜ, του Προέδρου, του Γραμματέα και του μέλους του ΔΣ του Σωματείου Τρίαινα και άλλων 7 συναδέλφων μας γίνεται την Παρασκευή 1-2-2013 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι την Παρασκευή 1-2-2013 και ώρα 8:30 π.μ. στην προσυγκέντρωση του Πεδίου του Άρεως για να πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια.
Την Τρίτη 5-2-2013 και ώρα 11:00 π.μ. στο Εφετείο εκδικάζεται η έφεση της εταιρίας κατά των αγωγών των 90 εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού, που είχαν πρωτόδικα δικαιωθεί και μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου είχαν κινηθεί νομικά απέναντι στην εταιρία.
Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι για συμπαράσταση στο Εφετείο (Κτίριο του Αρείου Πάγου επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας).
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Καρακίτσιος Β. Μπαλογιάννης Ε.